Trobada internacional de les nacions sense estat a Orgòsolo, avançant cap a la independència i el socialisme!

Orgosolo – Els dies  6, 7 i 8 de novembre es va celebrar a Orgosolo la primera reunió internacional de nacions sense estat patrocinada i organitzada per  A Manca pro d’Indipendèntzia . L’elecció de la ciutat de la Barbàgia es deu principalment a la necessitat de recordar que aquest any es commemora el quarantè aniversari de la revolta de Pratobello (de la qual ja vam parlar a TERRASARDA, en el qual la població d’Orgosolo oposa el seu rebuig ferm i decisiu a la imposició de l’Estat italià d’instal.lar  instal.lacions militars en terres municipals destinades a ús col.lectiu.

A la trobada s’hi van adherir altres organitzacions internacionals i nacionals, incloses Manca Naziunale (Còrsega), Maulets (Països Catalans), Cos (Sindicat obrer dels Països Catalans), Endavant (Països Catalans); Askapena (organització internacionalista d’Euskal Herria), el Bloque Indipendentista (Aragó), SNS (Sindacadu de sa Natzione Sarda); Sardigna Natzione (Sardenya).

Després d’un intens debat de tres dies sobre la necessitat de relacions més permanents entre les diverses realitats en  lluita per la independència del seu país, es va acordar crear i promoure noves formes de solidaritat internacional i crear una estructura internacional de les Nacions sense estat, fets concretats en l’anomenada Carta d’Orgosolo , en la qual es fixen les bases del contacte entre les diverses realitats polítiques que participen en la lluita per l’alliberament nacional i social en els seus propis territoris.

Leer la Carta de Orgosolo

Anuncios

Una respuesta

  1. […] Orgosolo – Els dies  6, 7 i 8 de novembre es va celebrar a Orgosolo la primera reunió internacional de nacions sense estat patrocinada i organitzada per  A Manca pro d’Indipendèntzia . L’elecció de la ciutat de la Barbàgia es deu principalment a la necessitat de recordar que aquest any es commemora el quarantè aniversari de la […] El post original […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: