MULLERS INDEPENDENTISTAS D’ARAGÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Al 2009 a Aragó no hi ha hagut cap mort per violència de gènere, en canvi són quasi 700 les denúncies presentades, a nivell estatal s’arriba quasi a las 50 morts.

Encara que la violència física i més concretament les víctimes mortals, és la més visual, per no dir la única a la que se li dóna importància des de certs àmbits de la societat, no és la única, la violència cap a les dones té el seu origen en les relacions de desigualtat, en el manteniment d’ una societat patriarcal i en una visió androcèntrica del món. Per aconseguir erradicar aquesta lacra hem de desmontar molts dels estereotips i idees preconcebudes, instal·lades en la nostra societat de forma permanent gràcies a una socialització desigual i injusta, que es mou gràcies al vehicle del llenguatge.

Un llenguatge que desvaloritza sistemàticament a la dona. Quan això succeeix a nivell individual es redueix l’estima del grup oprimit,atorgant de forma directa i conscient  més control a l’abusador. A nivell col·lectiu passa el mateix, principalment a través dels mitjans de comunicació, on la publicitat denigra constantement la imatge de la dona asociant-la amb estereotips sexuals irreals. A través del llenguatge, la utilizació de paraules tan quotidianes com“histèria”, ens indueix a connotacions despectives cap a les dones, ja que la seva arrel epistemològica prové del grec histerius “úter”, relacionant les dones fora de control amb reaccions exagerades. A l’àmbit laboral, infravalorant treballs associats amb la dona. A l’educació, on són pocs els textos pedagògics que fagin referència a dones en la història i més pel que fa a Aragó, etc.

També ens agradaria fer un incís sobre totes aquellas dones que a més d’estar oprimides per la seva condició de gènere també es troben atrapades en la pobresa, el 60 % de la població analfabeta és dona, fent-les encara més vulnerables al sistema de dominació –submissió.

Així doncs, creiem que la violència de gènere és impossible de combatre des d’un sistema imposat que menysprea al 50 % de la seva població, les dones, combatre la violència de gènere és posar un pegat necessari però insuficient, ja que fins que que no hi hagi una igualtat legal i real en la societat, on se’ns vegi representades i considerades de la mateixa manera, i que no hi hagi desigualtats salarials, haurem de seguir lluitant per a demostrar la nostra vàlua, el lloc que ens  correspon, amb més esforç que ells, per tant, no serà possible el canvi mentre visquem sota aquest sistema patriarcal, caracteritzat per oprimir les llibertats dels pobles, de la classe treballadora i de les dones.

Muller no rebles pas!!!!!

Mullers independentistas d’Aragón

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: